Nyheter Ångtvättbilen

Hej, 

Stort grattis till Eirik med familj! Eirik blev pappa till en liten tjej i veckan! Bra jobbat:)

Försäkring
För kännedom:If kollektiv olycksfallsförsäkring och tjänstereseförsäkringen Europeiska finns nu upplagda på extranätet, under Admin - Försäkringar Den ”gamla” Europeiska gäller maj ut, så den är  kvar.

Fin respons från kunderna
Per dagens datum har 16 kunder svarat på kundenkäten som går ut via företaget Reco. Snittet så här långt är fantastiska 4,7. Golvvårdskvaliteten i kedjan är mycket hög, känner en stor stolthet för det. Glöm inte att visa / framföra positiva kundkommentarer till era golvvårdare, det värmer. Nedan en bild om enkäten som vi visade i Herning, viktigt att uppdatera rad 1 på kundkorten så att rätt person får enkäten.
fm

Fin kundenkät på Offerta.
Du har fått ett omdöme på uppdraget Golvbehandling 230kvm i Lidingö (Id: 83481) Betyg: 5 (av 5 stjärnor)
Motivering: "Kom i tid, gjorde jobbet på utsatt tid, fakturerade överenskommet pris och lämnade rent och snyggt efter sig." Bra jobbat Stockholm!

Fina golv i Sundsvall
Christer fick en liten utmaning av en kund. Så här skriver han: Kunden ville att jag skulle matcha ekparketten med plastmattan. Fick till det med Loba akivecolour grey, samt impact oil chalk. Ett två dagars system! Stiligt Christer!
IMG 1815

IMG 1814

Tidningen Rent.
Ni som inte haft tid att läsa den än kan göra det via länken här. Kul att se att Ångtvättbilen är omnämnd på flera ställen i tidningen. Klicka här för att läsa tidningen

Inköp UVElite
Nya rutiner och dokument upplagda under inköp och Duri och UVElite. Kika gärna på detta.

Textilimpregnering
Det är inte så ofta vi impregnerar textilier, men ibland sker det. Tidigare har vi använt Softcare, Drop off samma produkt som bytt namn under åren. Nu har vi en ny produkt som tillverkas hos Lejonkemi. Produkten används till en rad områden för att skydda olika typer av material och ytor som t.ex. båtkapell, stolsdynor i bografter, teatrar, konferenshallar, bussar, tåg, skyddskläder, betong, puts, sten, tegel m.m. Medlet ger en både olje-, fett-, smuts- och vattenavvisande effekt. Produkten består av en dispersion av speciella silikoner och kortkedjiga fluorpolymerer i vatten. Produkten är in det närmaste luktlös och ej brandfarlig men behöver längre torktid än lösningsmedels- och alkoholbaserade impregneringsmedel. Ångtvättbilen i Solna har köpte en hel del av impregneringsmedlet, senast 300 liter och gissar att de har en hel del erfarenhet av produkten för era applikationer. Pris 98 kr per liter exkl. moms och frakt. Produkten säljs endast i 10 liters dunkar. Mer info kommer under inköp, men fram tills dess kan ni ha detta i bakhuvudet och kika på denna länk vid intresse: http://www.lejonkemi.se/produkter-foer-raeddningstjaenster/spc-impregneringsmedel

Sociala Medier
Påminnelse att gärna skicka bilder till oss för Facebook och Instagram! Tack!

Trevlig helg på Er!

 


Hej

Ett par bilder som påminnelser från senaste konferensen.
Hela presentationen finner du här.
Tips på effektiv sökning/arbetssätt Filemaker, samt påminnelse om att uppdatera rad 1 i kundkorten så att vår kundenkät hamnar
hos rätt person i största möjliga mån. Vi kör igång med den digitala kundenkäten per den första mars. 
kl 1

Bra februari & mars – bra 2017
Ångtvättbilen har ganska jämn fakturering över årets månader, med undantag för juli som är bäst, och februari som är sämst. Hamnar man (för långt) efter budget i början av året är det mycket svårt att arbeta ikapp.Historiskt har de FT som haft ett bra kvartal 1 också haft ett bra år (och tvärtom)… …så in i Filemaker och ge järnet! Kort kundanteckning, fyll i nästa kontakt, och ring nästa samtal. (se bild nedan) Kan vi blocka/prioritera bara några få timmars mer säljtid så kommer alla att få en bra februari och mars – kör så det ryker.! Januarirapporten är klar, Addera vill dock dubbelkolla lite, ser ut att ha börjat lite ljummet, men elva månader kvar!
kl2

FT bonus 2016
Totalt betalas drygt 1,3 miljoner ut siste mars till de nio FT som gjort en extra bra insats under 2016. Berörda har fått info, grattis igen, bra jobbat!Pengarna är inte avsedda för aktieutdelning (!..) utan villkorade medel för fortsatt utveckling, som på sikt leder till än mer lön/aktieutdelning/semestereller vad det nu är man önskar som FT!

Utveckling och stöd för utveckling
Fick en fråga på konferensen i Danmark nu senast om ÅC hade någon plan för hur vi ska fortsätta utvecklas som kedja, mot vision 2020.Ni som var med i Budapest såg en enkel räkneövning, med blygsamma ökningar på alla distrikt nås visionen. Sedan är det ju så att vissa ft bolag satsar mer på utveckling än andra. Utvecklingsviljan är svår för ÅC att påverka jättemycket (även om vi försöker!). Det vi erbjuder är, förutom bonusutbetalningar till satsningar på utveckling, vår egna tid (samt våra uppknutna konsulters). Vi vill hjälpa till/stötta alla, men framförallt ni som vill framåt. Så, hojta till om ni behöver hjälp/stöd för att ta ert företag vidare till nästa nivå. Kul att se att ett inarbetat distrikt som Västernorrland kan öka hela 25% under fjolåret, hatten av! Och kan dem, kan vi andra, vad är problemet!?

kl3

Affärsmannaskap för golvvårdare
I veckan genomfördes en kurs i ”Affärsmannaskap för golvvårdare”. Deltog gjorde Philip från Sundsvall, Andreas från Umeå och Mathias från Göteborg.Vi gick bl a igenom möjligheter man som golvvårdare har att leva upp till kundens alla tänkbara krav, hur vi ger extraservice, möjligheter till merförsäljning, hantering av olika typer av kunder samt en introduktion till rollen som säljare inom ÅTB. Mycket lyckat, tycker jag, och kör mer än gärna samma upplägg för fler golvvårdare!
asdfa
asdasdf
Faktureringen

En vädjan till alla. Hitta inte på egna betalningsvillkor. Det som finns i systemet är:

10, 20, 30, 45 och 60 dgr

Allt annat vållar problem vid inläsningen. Tack för hjälp/Katalin

Rapport från Oslo
Lackat trägolv rengjort och behandlad med Jontec Extra
2017021Oslo underhåll Jontec extra 170224

Nedan Hörning Parkett rengjord och oljad med Rubio Monocoat technica grå!
Oslo underhåll med rubio technica grå 1 1Oslo underhåll med rubio technica grå 1 2Oslo underhåll med rubio technica grå 1 3

Nedan golv är slipat med en 420 och behandlad med OSMO 3041 två lager.
Oslo slipat 2 lager osmo 3041 2Oslo slipat 2 lager osmo 3041 3Oslo slipat 2 lager osmo 3041 1
Tack för bidrag Eirik!
Rapport från Sundsvall
Sundsvall satsar hårt, förra veckan annons i Sundsvallstidningen. Nu annons i Expressen från Gävle till Haparanda! Kör hårt:)

IMG 1583

Beröm:) BRA JOBBAT!


IMG 1584
IMG 1585


Trevlig helg!
kul


Hej

Konferensen
Det börjar närma sig.. Har lagt ut en preliminär agenda på extranätet. Ni finner den här. Några av er har bokat av sig dag två efter besöket på Hörning Parket AS, ville bara förtydliga att glappet i tid till nästa aktivitet är tänkt som er egen tid att umgås och utbyta erfarenheter på, enligt önskemål från tidigare konferenser då vi fått feedback att schemat varit för tight. Med detta sagt ser vi fram mot ett par trevliga dagar i Herning och Europas kulturhuvudstad 2017, Aarhus. Deltagarlistan är här

Säkerhetssyddsavtal Trafikverket/Coor,
utlagt på ångannätet, klicka här

Nytt centralt avtal – Specsavers.
Upplagt på ångannätet. På min fråga om nästa steg svarar Jacob vid Specsavers HK:
” - Vårt första steg blir ett utskick i vårt 'partner letter'. Där kommer infon in.
- Sedan har vi en stor kick off nästa vecka med alla våra partner. Vi kommer ha med denna infon i en monter för vår avdelning.”

Nytt centralavtal med Skandinaviska samköpsgruppen
Klicka här för avtalet!
Vad gör Samköp?
"Samköp förhandlar och skapar samarbete mellan leverantörer och våra medlemmar. Vi vill skapa en sund och bra prisbild och ge förutsättningar för lönsamma företag i vår grupp. Ju fler som blir medlemmar desto bättre underlag skapas för att bli en tyngre förhandlingspart med våra leverantörer. Ensam är stark, men tillsammans blir vi starkare. Vi har skapat en plattform för våra medlemmar för att kunna driva sin verksamhet med oss som bollplank, konsult, samarbetspart för att i större skala kunna redan från början skapa ett bra prisläge på det som efterfrågas. Vi har genom samgående med Krogdirekt skapat oss ett större utbud och mer muskler i våra förhandlingar med leverantörer. (Idag endast Samköp för ÅTB, kopplas på senare) Vi är tillsammans ca 1300 medlemmar. Vi har i stort sett ett bra erbjudande för alla tjänster som kan behövas i verksamheten restauranger med boende, campingar, hotell och även det lite enklare boendet. Mat, dryck, utrustning för kassan, kortinlösen,  försäkringar, arbetskläder, utbildningar, restaurangutrustning, utensilier, elkraft, säkerhet, sociala medier, kem, disk, tvätt m.m."

Annica kommer att skicka ut medlemsregister till Er för uppföljning och kontakt med kund. Bra jobbat med avtalet Annica!

Coor
har ny faktureringsadress. Se här!

ISO revisionen
Läs rapporten här, särskilt ni som var reviderade. Ni finner den här

Avräkningar
Nu har ni fått era första månadsavräkningar från Addera. Hoppas ni och era bokförare tycker det verkar bra. Addera har skrivit och informerat er i mailen om månadsavräkningen. En ändring är att mindre utgifter som vi betalar åt er tidigare via avräkningar. Nu får Ni en faktura att betala istället. Blir bokföringsmässigt "renare". Hoppas detta fungerar bra.

Trevlig helg!


© 2018 Ångtvättbilen AB. All Rights Reserved. by WebbMan.se