KUNDSERVICE 020-699 800,  Kontaktformulär.

Nyheter
Skötselschema ger nöjda ytägare
Schjödt, en av Norges största och mest anrika advokatbolag anlitar regelbun...
läs mer
 
Malmö Live – ett exempel på föredömlig golvvård
Malmö Live är en prestigefylld, elegant anläggning för konferenser, underhå...
läs mer
 
Ångtvättbilen Kristianstad behöver omgående anställa golvvårdare
Ångtvättbilen i Kristianstad behöver förstärkning i form av en självständig...
läs mer
 
Ångtvättbilen ställer ut på Clean mässan 26-27 sept på ELMIA
Var varmt välkomna att möta oss på Ångtvättbilen under Clean Mässan och pra...
läs mer
 

mattvattVarje år utför Ångtvättbilen mattvätt på flera miljoner kvadratmeter textilgolv. Att få en mattvätt utfört på sina textila golv gör mycket, då rena och fina mattor ger ett fräscht första intryck för både personal samt kunder, som kommer att vistas vid mattan. Med en mattvätt blir inomhusklimatet betydligt bättre genom att tvättningen får upp damm och smuts ur mattorna. Mattor med regelbunden mattvätt är dessutom även lättare att dammsuga och håller sig därigenom fräscha år efter år. Vi utför vanligtvis mattvätt åt våra kunder en eller ett par gånger per år, beroende på vilket behov som finns.

 Vi på Ångtvättbilen anser att heltäckningsmattor är hälsosamma. Delvis då risken att halka på dem är mindre och de spar på lederna då de är mjuka att gå på, men även då heltäckningsmattorna dessutom binder damm, till skillnad från hårda golv där dammet lättare yr omkring. Då de är rätt skötta är de bra för allergiker tycker vi!

Hur en mattvätt går till

Naturligtvis skall även heltäckningsmattor vårdas och tvättas med jämna mellanrum, liksom alla andra golv. För att få textilmattan riktigt ren på djupet ska den dammsugas med en borstvalsdammsugare, vilket är en dammsugare som borstar upp damm och smuts ur mattan. Det går även bra med en dammsugare som har ett borstvalsmunstycke.

Mattan skall även tvättas ren med jämna mellanrum och då kommer Ångtvättbilens mattvättsmetod till sin rätt. Vi sköljer mattorna helt rena och suger direkt efteråt upp alla rester och all smuts med en kraftig vakuumsug. Svårigheten med mattvätt är oftast att skölja mattorna helt rena och därefter suga upp alla resterna som ligger gömt i dem. Lämnas exempelvis mattvättmedel kvar i mattan binder detta till sig smuts igen och det fräscha utseendet varar inte lika länge. En dåligt sköljd matta håller inte lika länge som en riktigt ren, då smutsen gör att mattan slits fortare. 
Se hur vi tvättar mattor med vår djuprengöringsmetod här!

Utvecklat en unik metod för mattvätt

Sedan starten 1984 har vi på Ångtvättbilen utfört åtskilliga miljoner kvadratmeter mattvätt, vilket har gett oss lång erfarenhet och stor kunskap gällande mattvätt. Den mattvättsmetod vi på Ångtvättbilen använder är vår egenutvecklade mattvättmaskin Dynamate 2000. Metoden utvärderades 2012 av Carpet & Rug Institute (CRI) i USA. ”Mattvätt metod Ångtvättbilen” bedömdes på tre parametrar: hur mycket fläckar som går bort vid tvätt, vilken fukthalt som är kvar i mattan efter tvätt samt eventuell påverkan på mattan efter 200 tvättar. CRI gav vår maskin och metod betyget Gold, bäst i klassen, i konkurrens med mattvättmaskiner från USA samt övriga världen.

Genom vår unika mattvättsmetod ger vi på Ångtvättbilen alltid en garanti för en professionellt utförd mattvätt, oavsett storlek på textilgolvet. Vi utför mattvätt i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö med omnejd, men även i alla andra städer runt om i Sverige samt i Norge. Mattvätt utförs när det passar kunden bäst, oftast på kvällar eller helger. Ångtvättbilen är även certifierat enligt ISO 9001 och 14001.

Marknadsledande i Norden

Vi på Ångtvättbilen har med vår unika och egenutvecklade mattvättmaskin tillsammans med erfarenhet av djuprengöring av åtskilliga miljontals kvadratmeter textilgolv skapat stor trygghet och rena golv för alla våra kunder i Göteborg, Stockholm samt Malmö samt i alla andra städer i Sverige, och i Norge.. Detta har gjort oss till ett av de marknadsledande golvvårdsföretagen i norden.

Metoden har en unik förmåga att skölja mattan med rent, tempererat vatten, samtidigt som den suger upp smutsvatten och rengöringsmedel via ett mycket kraftigt vakuumsug. Ångtvättbilen har kapacitet att tvätta tusentals kvadratmeter heltäckningsmatta över exempelvis en helg. Med torktider på mellan 2 och 6 timmar efterlämnar vi ingenting annat än rena mattor!

MATTVÄTT PÅ ETT UNIKT OCH SKONSAMT SÄTT

  1.  Vi anpassar temperatur, tryck och vattenmängd efter textilmattans material.
  2.  Vid tvätt av textilgolv appliceras speciellt textiltvättmedel och eventuella fläckar tas bort med lämpliga metoder.
  3.  Därefter sköljs mattan med upp till 40 kilos tryck och med en genomströmning av rent varmt vatten upp till 8 liter per minut.
  4.  I omedelbar anslutning till sköljningen sugs vattnet upp av en kraftfull vakuumsug. Torktiden blir därmed kort och golven kan åter beträdas inom bara några timmar.

Vilka skötselråd branschen ger om textila golv

Golvbranschen Riksförbund (GBR) är branschorganisationen som representerar golvläggare, återförsäljare och leverantörer. Vi anser att man alltid ska följa ledande golvtillverkares rekommendationer när det gäller intervaller av mattvätt/periodiskt underhåll av textilgolv.
GBR skriver så här gällande tvätt av mattor: ”Egentlig tvättning bör ske så ofta att mattan aldrig upplevs som smutsig eller minst en gång per år och olika mattor kräver olika tvättmetoder”. Läs gärna mer på GBR`s hemsida. Ångtvättbilen tvättar förutom mattor även textila möbler med samma metod. Möblerna blir lika väl sköljda som mattorna – du känner på lukten att inget tvättmedel finns kvar. Kvar finns enbart den fräscha doften av rent.

Läs gärna även vad Städbranschen Sverige skriver om hur textilgolv skall städas och underhållas för att behålla sin funktion och sin estetiska kvalitet. Städbranschen beskriver olika metoder för rengöring och vad det innebär exempelvis vid städning, fläckborttagning, interimsrengöring och djuprengöring. Läs mer här!

Kundservice

020 - 699 800

 

KONTAKTFORMULÄR

Betyg


Rating

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Nyhetsbrev anmälan

Fullvärdig medlem 9001 14001 blue banner 300 arets profil 2017 Flooring Elite5  

medlemmar i städbranscheb sverige

© 2017-2018 angtvattbilen.se / Ångtvättbilen AB.

All images and content (C) the original authors | by webbMan.se

K

o

n

t

a

k

t

l

o

g

i

n