Ångtvättbilen 40 års jubileum 1984 - 2024

Golvslipning

Dammfri golvslipning


Dammfri golvslipning

Vi på Ångtvättbilen tycker inte att det finns något vackrare än välskötta oljade, hårdvaxoljade eller lackade trägolv. Det finns förmodligen inte heller något annat företag i Sverige som utför golvslipning i den utsträckning som Ångtvättbilen gör. Ångtvättbilen slipar, pigmenterar, oljar och lackar hundratusentals kvadratmeter trägolv per år (parkettgolv, massiva plankgolv, fiskbensparkett, etc.). Vi utför dammfri golvslipning och oljning av trägolv på alla möjliga träslag såsom, ek, furu/gran, bok, ask, björk och även på exotiska träslag som merbau, m fl.

Golvhantverkarna på Ångtvättbilen är extra stolta över att utföra golvslipning dammfritt, från Luleå till Malmö, samt i Norge. Vi använder oss alltid av kvalitetsprodukter när vi installationsbehandlar, grundbehandlar och periodiskt underhåller trägolv. För bästa utseende och skötsel rekommenderar golvtillverkare och branschinstitut att trägolv skall underhållas med jämna intervaller, vanligtvis minst en gång per år.

Att slipa golv anser vi är ett hantverk som bör utföras med kärlek till golven. Vi utför alltid dammfri golvslipning med en dammfri sliputrustning bestående av en kraftig bandslipmaskin, en kantmaskin, en kraftig rondellslipmaskin till den sista ytfinishen, samt ett par olika hörn- och kantmaskiner. Golvslipmaskinerna kopplar vi till en portabel kraftig dammsugarenhet, som garanterar en dammfri slipprocess.

Golvvårdsprodukterna som används vid golvslipning och oljning kommer från erkända golvvårdsleverantörer på golvmarknaden, såsom Bona, Saicos, Osmo, Timberex m.fl. Om vi själva får bestämma använder vi produkter med så lite lösningsmedel som möjligt för miljöns skull.

Efter golvslipningen är klar har du möjligheten att välja den ytbehandling som passar era behov bäst. I offentliga utrymmen är hårdvaxolja populärt, medan lack är det vanligaste valet för privata ytor. Vi erbjuder även olika infärgningsalternativ för att skapa den önskade effekten. Vill du bevara den naturliga träkänslan är en traditionell olja ett utmärkt val. Hos Ångtvättbilen använder vi enbart högkvalitativa lacker och oljor från de ledande leverantörerna i Sverige.

Golvslipning metod Ångtvättbilen

Efter utfört arbete vi dig gärna råd om hur du bäst tar hand om dina "nya" vackra golv. Vi rekommenderar att du väntar några veckor innan du lägger mattor på golvet och att du enbart använder torra metoder för rengöring under denna period. Våra produkter är inte bara bäst på marknaden för resultatet, utan även för miljön. Många av de ytbehandlingsprodukter vi använder är luktfria eller har minimal lukt. Om du är känslig för dofter, tveka inte att kontakta oss innan vi väljer metod och produkt.

Exempel golv

Bilderna nedan är exempel på golvförvandling. Gammalt slitet fiskbensparkett, dammfri slipad och behandlad med olja.

Vi lyssnar alltid på kundens och golvets behov innan vi börjar vårt arbete. Ibland behöver vi göra mindre reparationer, som t ex att byta dåliga parkettstavar och spackla springor i golvet för bästa resultat. Vi slipar alltid golv, hörn och kanter i flera steg, med olika slippapper beroende på golvets skick och önskad ytbehandling. Ångtvättbilen finns till ditt förfogande för golvslipning i fler orter över hela Sverige. Du hittar direktnummer till alla våra golvspecialister på kontaktsidan.

Vid ytbehandling grundar vi golvet väl innan toppoljan poleras, eller så appliceras minst två lager topplack på grundlacken. När det gäller ytbehandlingen på golvet efter slipning så öppnar sig en värld av möjligheter för den kreative. Den vanligaste, klassiska behandlingen är att olja, hårdvaxolja eller lacka golvet i naturligt utseende för att bevara träkänslan. Det är även populärt att färga in eller pigmentera golvet, från vitaste vitt till helt svarta golv. Här kan man välja alltifrån klassisk lutning av trägolven till de modernaste infärgningar med hårdvaxoljor eller lacksystem. Ångtvättbilen har samarbete med ledande trägolvstillverkare såsom Tarkett, Forbo, Siljan, m.fl.

Vi utför även dammfria golvslipningar och golvbehandlingar åt privatpersoner, i exempelvis villor och bostadsföreningar, där det är lönsamt att utnyttja rotavdraget. Efter utförd golvbehandling efterlämnar vi gärna städinstruktioner och lämplig trägolvssåpa eller golvrengöringsmedel för att golven skall hålla sig vackra och vara lättstädade över tid.
Oavsett var i Sverige eller Norge golven finns, så kan man kontakta Ångtvättbilen för en golvbesiktning och konsultation angående möjligheterna att liva upp äldre och slitna trägolv till golv med lyster och djup.

FAQ

Hur går en golvslipning till?

Vi beaktar alltid kundens önskemål och ser över golvets behov innan vi börjar vårt arbete. Vi utför mindre reparationer, exempelvis byter dåliga parkettstavar och spacklar springor i golvet för bästa resultat. Vi slipar alltid golv, hörn och kanter i flera steg, med olika slippapper beroende på golvets skick och önskad ytbehandling. Ytorna som ska slipas måste vara helt fria när vi kommer. Går det inte att flytta runt möblerna så planerar vi i samråd med er två sliptillfällen.

Hur långt efter golvslipningen kan vi beträda golvet?
Luktar det mycket vid behandling?
Har ni bra recensioner från andra kunder?
Vad kostar en golvslipning?
Dammar det när ni slipar?
Försvinner fuktfläckar vid slipning?
Jag har inte utrymme att tömma alla ytor som jag önskar slipa?
Slipning
Färdigoljat
Dammfritt slipad

Rating

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

UC Sigill

Kundservice