fbpx

Fallstudie renovering av golv

Fallstudie renovering av golv Burlövs kommun


Konsten att förlänga livslängden och rädda golv som annars behövts bytas ut!

Ångtvättbilen ser tjänsten som ett sätt att få nya golvuppdrag, men även som ett sätt att bidra till bättre miljö och sparade pengar åt slutkunder. Många golv byts idag ut i onödan, och miljöbelastningen att producera och transportera nya golv samt underarbetet för att lägga ny matta är stor. 

Nedan kan ni läsa om vad vi gjorde 2014 åt Burlövs kommun och utfallet 9 år senare.

Renoverings film

FALLSTUDIE BURLÖVS KOMMUN

Fallstudie Burlövs kommun

Under våren 2014 kom vi i kontakt med golvrenoveringssystemet UVElite under Städbranschens årskonferens i Jönköping. Några veckor senare hade vi på kommunens fastighet- och städavdelning tagit fram ett gammalt slitet golv för test i våra egna lokaler. Vi testade UVElite framför allt som ett kostnadseffektivt, miljöanpassat och tidsbesparande alternativ till golvbyte. Samtidigt som vi utvärderade testytan insåg vi att vi även kunde ha användning för tekniken som ett alternativ till våra konventionella polishbehandlingar.

Läs mer..
Utfall fallstudie Ångtvättbilen

Utfall Burlövs kommun

Summeringen är att golven fortsatt ser mycket bra ut efter nio år!
En golvrenovering kostar alltid mindre än att byta golv, utan att kvalitén behöver försämras. Det är en stor miljöbesparing avseende koldioxidutsläpp att renovera golvet jämfört med att riva ut, producera nytt, transportera, flytspackla och limma samt lägga nytt.

Läs mer..