Dammfri slipning av trägolv

Dammfri golvslipning


Dammfri golvslipning -  hela landet!Golvslipning angtvattbilen

Vi på Ångtvättbilen tycker inte att det finns något vackrare än välskötta oljade, hårdvaxoljade eller lackade trägolv. Det finns förmodligen inte heller något annat företag i Sverige som utför golvslipning i den utsträckning som Ångtvättbilen gör. Ångtvättbilen slipar, pigmenterar, oljar och lackar hundratusentals kvadratmeter trägolv per år (parkettgolv, massiva plankgolv, fiskbensparkett, etc.). Vi utför dammfri golvslipning och oljning av trägolv på alla möjliga träslag såsom, ek, furu/gran, bok, ask, björk och även på exotiska träslag som merbau, m fl.

Golvhantverkarna på Ångtvättbilen är extra stolta över att utföra golvslipning dammfritt, från Luleå till Malmö, samt i Norge. Vi använder oss alltid av kvalitetsprodukter när vi installationsbehandlar, grundbehandlar och periodiskt underhåller trägolv. För bästa utseende och skötsel rekommenderar golvtillverkare och branschinstitut att trägolv skall underhållas med jämna intervaller, vanligtvis minst en gång per år.

Golvvårdsprodukterna som används vid golvslipning och oljning kommer från erkända golvvårdsleverantörer på golvmarknaden, såsom Bona, Saicos, Osmo, Timberex m.fl. Om vi själva får bestämma använder vi produkter med så lite lösningsmedel som möjligt för miljöns skull.

Att slipa golv anser vi är ett hantverk som bör utföras med kärlek till golven. Vi utför alltid dammfri golvslipning med en dammfri sliputrustning bestående av en kraftig bandslipmaskin, en kantmaskin, en kraftig rondellslipmaskin till den sista ytfinishen, samt ett par olika hörn- och kantmaskiner. Golvslipmaskinerna kopplar vi till en portabel kraftig dammsugarenhet, som garanterar en dammfri slipprocess.

Vi lyssnar alltid på kundens och golvets behov innan vi börjar vårt arbete. Ibland behöver vi göra mindre reparationer, som t ex att byta dåliga parkettstavar och spackla springor i golvet för bästa resultat. Vi slipar alltid golv, hörn och kanter i flera steg, med olika slippapper beroende på golvets skick och önskad ytbehandling. Ångtvättbilen finns till ditt förfogande för golvslipning i Stockholm, Malmö, Göteborg och fler orter över hela Sverige. Du hittar direktnummer till alla våra golvspecialister på kontaktsidan.

Vid ytbehandling grundar vi golvet väl innan toppoljan poleras, eller så appliceras minst två lager topplack på grundlacken. När det gäller ytbehandlingen på golvet efter slipning så öppnar sig en värld av möjligheter för den kreative. Den vanligaste, klassiska behandlingen är att olja, hårdvaxolja eller lacka golvet i naturligt utseende för att bevara träkänslan. Det är även populärt att färga in eller pigmentera golvet, från vitaste vitt till helt svarta golv. Här kan man välja alltifrån klassisk lutning av trägolven till de modernaste infärgningar med hårdvaxoljor eller lacksystem. Ångtvättbilen har samarbete med ledande trägolvstillverkare såsom Tarkett, Forbo, Siljan, m.fl.

branne slipning 2 av 4 120223

Bilderna nedan är exempel på golvförvandling. Gammalt slitet fiskbensparkett, dammfri slipad och behandlad med olja.

branne frdig slipat 3 av 4 120223branne slipat och linoljevaxat 4 av 4 120223


Vi utför även dammfria golvslipningar och golvbehandlingar åt privatpersoner, i exempelvis villor och bostadsföreningar, där det är lönsamt att utnyttja rotavdraget. Efter utförd golvbehandling efterlämnar vi gärna städinstruktioner och lämplig trägolvssåpa eller golvrengöringsmedel för att golven skall hålla sig vackra och vara lättstädade över tid.
Oavsett var i Sverige eller Norge golven finns, så kan man kontakta Ångtvättbilen för en golvbesiktning och konsultation angående möjligheterna att liva upp äldre och slitna trägolv till golv med lyster och djup.


annons dammfri slipning av trägolv