fbpx

Golvvård

Golvvård


Golvvård på plast- och linoleumgolv


Vid golvvård utför vi en kraftig rengöring av golvet, polerar upp golven eller lägger ny vax- eller polishbeläggning. Med rätt utförd golvvård blir golven vackra och lätta att städa tills det är dags för nästa underhåll.

Linoleum är fantastiska golv, som oftast går att få som nya med de rätta golvvårdsmetoderna. Linoleumgolv finns i de flesta miljöer och Ångtvättbilen renoverar och utför golvvård på tusentals kvadratmeter årligen. Linoleumgolv återfinns ofta på kontor, skolor, äldreboende, industrier mm.

Plastgolv är tåliga och slitstarka golv, men även plastgolv behöver omsorg i form av golvvård och regelbunden städning. Ångtvättbilen renoverar, underhåller och polerar mängder med plastgolv i olika miljöer. Plastgolven kommer i många olika utseenden idag, även i form av trä- och sten imitationer.

Vad är golvvård?

Utöver regelbunden städning behöver de allra flesta golv golvvård då och då. Golvvård innefattar oftast en maskinell rengörande skurning följt av polering eller ytbehandling. Ångtvättbilen arbetar endast med golvvård, dvs. vi städar inte. Vi samarbetar därför ofta med städ- och Management Facilitybolag genom att renovera och utföra det årliga underhållet / golvvården hos deras kunder.

Hur ofta behöver våra golv golvvård?

Metoder och intervall för golvvård på plast- och linoleumgolv är beroende av städfrekvens, slitage, miljö och medel på nuvarande golvyta. Smarta entrézoner och tät samt effektiv städning förlänger intervallen för golvvård. Ofta behövs golvvård årligen i kontor/skolmiljö och ett par gånger per år i butiksmiljö.

I vilka städer erbjuder Ångtvättbilen golvvård?

Ångtvättbilen är ett rikstäckande golvvårdsföretag och kan serva golven i Sveriges 20 största städer, plus en hel del andra orter.

Kontaktperson för golvvård?

Nedan kan du enkelt trycka dig vidare för kontaktperson på din ort, eller ring 020-699 800 så hjälper vi dig!

När behöver golvet renoveras?

Slarvar man med städning och golvvård kan plast- eller linoleumgolv, precis som alla andra golv, behöva renoveras. Att totalrenovera ett linoleumgolv med en beläggning av polish kräver en riktig hantverkarkänsla, om man vill få golvytan riktigt bra. Det är viktigt att få bort all gammal polish från golvet vid en golvrenovering. Lyckas man inte med ”nollställningen” innan den nya ytbehandlingen läggs så är risken att gamla polishrester lyser igenom den nya ytbehandlingen. Med korrekt utförd golvvård och bra daglig skötsel så håller sig linoleumgolv vackra över lång tid. Läs mer om renovering här: Renovering av plast- och linoleumgolv>>

Vad kostar golvvård?

Precis som vid skötsel av bil, tänder, husfasader, mm blir totalekonomin bättre om man inte hoppar över regelbunden golvvård. Väntar man för länge blir det i slutändan dyrare och krångligare när man måste riva ut och lägga in nytt golv. Även miljöpåverkan är bra mycket större vid golvbyte än vid golvvård eller golvrenovering! Ångtvättbilen kommer ut och ger en kostnadsfri offert beroende på just ert golvs skick. Fråga oss gärna om service-avtal, så kommer vi ut enligt en uppgjord periodicitet, så att det blir gjort!

Miljövänlig golvvård

Ångtvättbilen är sedan flera år ISO-certifierat avseende miljö- och kvalitet. Golvvårdsprodukterna som används kommer från ledande golvvårdskemikalietillverkare, såsom Gipeco, Wetrok, Diversey, m fl. Ångtvättbilen strävar alltid efter att utföra golvvård med miljömärkta golvvårdskemikalier och med så lite miljöpåverkan som möjligt. Vi samarbetar även med kända golvtillverkare som exempelvis Forbo och Tarkett och följer givetvis deras instruktioner gällande golvvård/golvunderhåll.

Kan ni tillhandahålla städinstruktion?

Vi ser alltid till att städmetoderna vi rekommenderar harmoniserar med utförd golvvård. Vill ni förse ert städbolag eller er själva med en städinstruktion, så mailar vi bara över den till er!


Facebook

Rating

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Kundservice

Tel: 020 - 699 800
Mail: info@angtvattbilen.se
Org nr: 556426-5147