Ångtvättbilen 40 års jubileum 1984 - 2024

Mattvätt i Södertälje

Mattvätt i Södertälje


Mattvätt metod Ångtvättbilen

I Södertälje servar vi våra mattvättkunder från vårt kontor på Finningevägen 75 Strängnäs. Undantagsvis tvättar vi någon lös matta på kontoret, annars åker vi ut med mattvättmaskiner och tvättar på plats hos kunder i Södertälje, och övriga Södermanland. Vi har tvättat heltäckningsmattor (och möbler) sedan 1984 och erbjuder marknadens mest kraftfulla och bästa metod för mattvätt!

Nedan får ni svar på några av de vanligaste frågorna vi får angående mattvätt, samt lite övrig info. För offert eller bokning, ring 0152-148 00 eller fyll i formuläret nedan så tar vi kontakt med dig.

Mattvätt i Södertälje

Vid mattvätt Metod Ångtvättbilen används vår egenutvecklade mattvättmaskin Dynamate 2000. Mattvätt Metod Ångtvättbilen har en unik förmåga att skölja mattan med rent, tempererat vatten och samtidigt suga upp smutsvatten och rengöringsmedel via ett mycket kraftigt vacuum sug. Ångtvättbilens mattvättmaskin har testats av Amerikanska CRI och innehar högsta betyget i sin klass, vilket är Gold level. Ångtvättbilen är även certifierat enligt ISO 9001 och 14001.

Hur vet jag att det är dags för mattvätt?

Enligt rekommendationer från golvtillverkare ska heltäckningsmattor i normal kontorsmiljö tvättas regelbundet och minst en gång per år. De flesta kaffefläckar och andra fläckar försvinner vid regelbunden tvätt. Med Ångtvättbilens metod för mattvätt blir mattan riktigt genomsköljd på djupet. Med regelbunden mattvätt förblir mattan ren, behåller sin ursprungliga lyster, och mindre damm i luften. Väntar man för länge med mattvätt skapas synliga gångstråk, som kan ta flera tvättar att tvätta bort. Teckna gärna serviceavtal så att mattan och inomhusmiljön hålls fräsch år efter år.

Fördelar med mattvätt (metod Ångtvättbilen):

  1. Ångtvättbilen kan effektivt ta bort fläckar från mattan, vilket förbättrar dess utseende.
  2. Genom att avlägsna smuts, bakterier och allergener förbättras hygienstandarden i rummet där mattan ligger.
  3. Eftersom damm och partiklar avlägsnas från mattan förbättras luftkvaliteten i rummet.
  4. Djupt liggande lukt, damm och smuts elimineras, vilket resulterar i en fräschare matta.
  5. Genom att döda bakterier och minska mängden allergener och kvalster i mattan förbättras hälsan för dem som vistas i lokalen.
  6. Genom att hålla mattan ren och fri från smuts och skador förlängs dess livslängd.
  7. Mattan luktar fräscht och rent efter tvättningen, vilket ger en trevlig doft till rummet.
  8. En ren matta är lättare att underhålla och dammsuga regelbundet för att hålla den i gott skick.
  9. Genom att rengöra mattan får den tillbaka sitt ursprungliga utseende och ser mer attraktiv ut i rummet.

Sammanfattningsvis bidrar mattvätt med Ångtvättbilen till att förbättra både utseendet och hygienstandarden för mattor samt skapar en mer hälsosam och trivsam miljö i rummet.

Hur går en mattvätt till?

Kunden bokar en lämplig tidpunkt för mattvätten, ofta under kvällar eller helger för att minimera störningar i verksamheten. Ångtvättbilen är flexibel och kan anpassa sig till kundens behov.

Innan mattvätten påbörjas kan det vara nödvändigt att flytta möbler eller andra föremål från mattan för att ge tillgång till hela ytan. Ångtvättbilen använder en miljövänlig metod där rent vatten används tillsammans med ånga för att rengöra mattan. Genom att applicera ånga och vatten på mattan löses smuts och fläckar upp. Samtidigt suger en kraftfull sugenhet upp vattnet och smutsen direkt.

Ångtvättbilen har kapacitet att tvätta stora ytor, även tusentals kvadratmeter över en kort tidsperiod, vilket gör det idealiskt för olika typer av kunder såsom hotell, restauranger, skolor och kontorslokaler.
Metoden är mycket miljövänlig eftersom endast rent vatten används och ingen kemisk belastning läggs till miljön. Dessutom är torktiden relativt kort, vanligtvis mellan 2-6 timmar, vilket innebär minimal störning för verksamheten och inga rester av fukt eller smuts kvar på mattan.

Kontaktperson för offert mattvätt Södertälje?

Ångtvättbilens medarbetare har gedigen kunskap inom mattvätt, varmt välkommen att höra av dig!:

Anders Karlsson, 0152-14800, ak@angtvattbilen.se

Hör av er för offert på djuprengöring/mattvätt av din matta i Södertälje/Sörmland!

Tillbaka >>

Se fler på vår Instagram

Instagram Södermanland

Film mattvätt

Kontakta oss för mattvätt i Södertälje

Kontaktformulär

* = obligatoriska fält