Ångtvättbilen 40 års jubileum 1984 - 2024

Mattvätt i Södermalm

Mattvätt Södermalm


Mattvätt Södermalm

På Södermalm servar vi våra mattvättkunder från vårt kontor på Fabriksvägen 7 i Solna. Undantagsvis tvättar vi någon lös matta på kontoret, annars åker vi ut med mattvättmaskiner och tvättar på plats hos kunder på Södermalm, och övriga Stockholm. Vi har tvättat heltäckningsmattor (och möbler) sedan 1984 och erbjuder marknadens mest kraftfulla och bästa metod för mattvätt!

Nedan får ni svar på några av de vanligaste frågorna vi får angående mattvätt i Södermalm, samt lite övrig info. För offert eller bokning, ring 08-735 04 60 eller fyll i formuläret nedan så tar vi kontakt med dig. 

Vårt städbolag säger att de kan tvätta mattan?

Alla våra kunder har städbolag, som många gånger kan erbjuda sina kunder exempelvis mattvätt, men fråga gärna efter en offert från oss också. Många gånger är vi både billigare och bättre. Ångtvättbilen har egenutvecklade, ändamålsenliga mattvättmaskiner som kostar hundratusentals kronor, som gör mattan riktigt ren på djupet. Ring 08-735 04 60 för en kostnadsfri offert, gäller samtliga företag på Södermalm!

Hur går en mattvätt på Södermalm till?

  1.  Vi anpassar temperatur, tryck och vattenmängd efter textilmattans material.
  2.  Vid tvätt av textilgolv appliceras speciellt textiltvättmedel och eventuella fläckar tas bort med lämpliga metoder.
  3.  Därefter sköljs mattan med upp till 40 kilos tryck och med en genomströmning av rent varmt vatten upp till 8 liter per minut.
  4.  I omedelbar anslutning till sköljningen sugs vattnet upp av en kraftfull vakuumsug. Torktiden blir därmed kort och golven kan åter beträdas inom bara några timmar.

Svårigheten med mattvätt är oftast att skölja mattorna helt rena och därefter suga upp alla resterna som ligger gömda i mattan. Lämnas exempelvis mattvättmedel kvar i mattan binder detta till sig smuts igen, och det fräscha utseendet varar inte lika länge. En dåligt sköljd matta håller inte lika länge som en riktigt ren, då smutsen gör att mattan slits fortare. 

Måste vi stänga ned verksamheten vid mattvätt?

Svar nej. Ångtvättbilen kan erbjuda mattvätt både på dagtid och kvällstid på Södermalm, kunden bestämmer. Våra mattvättmaskiner placeras antingen i ett våtutrymme (vanligtvis handikapptoalett) eller står kvar i vårt fordon. Maskinerna låter inte mycket vid tvätt. Vi kan tvätta många tusen kvm över en helg, vilket många företag på Södermalm uppskattar.

Hur långt efter mattvätten kan vi beträda mattan?

Vid tvätt av butik i gatauplansläge rekommenderar vi tvätt efter stängning. Är vädret osäkert, med risk för slask/salt/snöindrag, är det ett klokt val att tvätta efter kontorstid, då är mattan torr till dagen därpå.

Kontaktpersoner för mattvätt på Södermalm?

Våra kontaktpersoner Jan och Patrick har varit med sedan starten av Ångtvättbilen år 1984. Därmed besitter de stor erfarenhet och kunskap inom området. Tveka inte på att höra av dig om du har frågor eller vill beställa en offert för mattrengöring på Södermalm. Nedan hittar du kontaktuppgifterna.

Jan Nylander, 0708-19 02 52jn@angtvattbilen.se

Patrick Hjelmar, 0708-85 09 59ph@angtvattbilen.se

 

Läs mer om mattvätt i Stockholm >>

Film mattvätt Södermalm

Kontakta oss för mattvätt på Södermalm

Kontaktformulär

* = obligatoriska fält, minidebitering vid jobb 4100 kr exkl moms


Rating

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

UC Sigill

Kundservice